PSpice simulations for single-phase rectifiers for testing DC fuses - Plesca, Adrian (JET on-line, 2019)
V tem članku so bile izvedene simulacije za različne usmernike moči, ki se uporabljajo za preskušanje enosmernih varovalk. S programsko opremo OrCAD PSpice se simulirajo enofazni nenadzorovani mostni usmernik in enofazni mostični usmernik za različne obremenitve. Iz analize podatkov je bilo ugotovljenih nekaj pomembnih zaključkov glede oblike temperaturnih valov v prehodnih pogojih.
Keywords: DC fuse; Power Rectifiers; PSpice; simulacija; Simulation; usmerniki moči; varovalke