The problem of performance typology - Mykytenko, Oksana Olehivna (Traditiones (Ljubljana), 2012)
V prispevku avtorica analizira postopke izvajanja srbskih žalostink (tubalice) glede na različne etnične in folklorne okoliščine funkcionalnega procesa v tem žanru kot tudi glavnih značilnosti žanra.
Keywords: Etnologija; ethnology; folk songs; folkloristics; Folkloristika; Ljudske pesmi; Serbia; Ethnopoetics; Srbija; žalostinke