Dostopnost in zaščita podatkov pri relacijski podatkovni bazi Oracle - Brumen, Boštjan (Uporabna informatika (Ljubljana), 1998)
Prispevek obravnava problem varovanja podatkov v informacijskih sistemih organizacij, predvsem v podatkovnih bazah, kjer se vsi podatki nahajajo. Prikazuje različne pristope k varovanju podatkov in podaja konkretne primere za okolje Oracle.
Keywords: informacijski sistemi; podatki; podatkovne baze; zaščita podatkov