Omega polynomial revisited - Diudea, Mircea V. (Acta chimica slovenica, 2010)
Omega polinom je predlagal Diudea (ref.: Omega Polynomial, Carpath. J. Math., 22 43-47) za štetje nasprotnih topološko vzporednih povezav v grafih, še posebej za opis poliedričnih nanostruktur. V tem članku so ponovno analizirane glavne definicije in vzpostavljene jasne povezave z ostalimi tremi sorodnimi polinomi. Te povezave so podprte z izpeljanimi formulami in ustreznimi primeri.
Keywords: chemical graph theory; CI indeks; CI index; Cluj-Ilmenau indeks; Cluj-Ilmenau index; counting polynomials; kemijska teorija grafov; matematika; mathematics; Omega polinom; Ommega polynomial; PI indeks; PI index; Pi polinom; Pi polynomial; Sadhana polinom; Sadhana polynomial; Theta polinom; Theta polynomial