Projektiranje in gradnja podzemne parkirne hiše v kopru - Malnar, Danilo (Gradbeni vestnik, 2022)
V članku je predstavljen celovit prikaz izvedbe projektiranja in gradnje podzemne parkirne hiše pod Muzejskim trgom v Kopru. V prvem delu članka so predstavljeni razlogi za gradnjo objekta in način izvedbe javnega razpisa. V nadaljevanju so predstavljene projektne rešitve in opisani tehnološki izzivi med gradnjo. Celotna izvedba investicije je poleg gradnje parkirne hiše obsegala še ureditev trga, nov priključek s predorom in obnovo Tomosove stolpnice. Gradnja v mestnem središču v neposredni bližini večstanovanjskih objektov je bila zahtevna tako v projektantskem, organizacijskem kot tudi tehnološkem smislu.
Keywords: competitive dialogue; design and construction; konkurenčni dialog; pit protection; projektiranje in izvajanje; tehnologija bele kadi; varovanje gradbene jame; waterproofing system