Motivi urbanistične zasnove Slovenj Gradca - Stanič, Ivan (Urbani izziv, 1999)
Namen sprememb in dopolnitev prostorskih sestavin planskih dokumentov Mestne občine Slovenj Gradec so, med ostalim, bile novelacije urbanističnih zasnov posameznih naselji. V prispevku so prikazana vodila in razlogi spreminjanja urbanističnih zasnov ter predstavitev želene vsebine prostorskega planskega dokumenta prilagojenega sedanjim družbenim in gospodarskim razmeram.
Keywords: master plan; mestni načrti; Slovenj Gradec; town plan; urbanism; urbanistično planiranje; urbanizem