Meje rasti in meje privatizacije - Kirn, Andrej (Teorija in praksa, 2007)
Ekofizične omejitve ekonomske rasti in družbene posledice njihovega neupoštevanja in prekoračitve so veliko bolj teoretsko in empirično domišljene kot pa meje privatizacije. Načelna nevtralna drža niti za privatizacijo niti proti njej je v teoriji možna, ne pa v politični praksi. Uspešnost javnih storitev je odvisna od učinkovitosti državne regulacije. Meje rasti in meje privatizacije se toliko povezujejo, kolikor oblika privatne lastnine pospešuje rast in kolikor meje rasti zahtevajo spremembo lastninskih odnosov.
Keywords: Economic growth; Ekonomska rast; Economic policy; Ekonomska politika; Privatizacija; Privatization; Meje; Boundaries; Democracy; Demokracija; Regulacija; Regulation; Ideologija; Ideology; Družbeni vidik; Social aspects