Prednosti in nevarnosti teledela - perspektive uvajanja teledela v Sloveniji - Trček, Franc (Uporabna informatika (Ljubljana), 2000)
Teledelo s pospešeno informatizacijo dobiva nove oblike in vsebine, kar vplivana povečevanje števila občasnih in stalnih teledelavcev. V prispevku po uvodni predstavitvi problema definiranja teledela poskušamo predstaviti nekatere ključne prednosti in slabosti teledela za zaposlene in delodajalce ter vplive naraščanja števila teledelavcev na časovno-prostorsko organizacijo družbenega delovanja. Pri teh izhajamo iz spoznanj tako primerov in študij teledela v tujini kot tudi iz spoznanj lastnega raziskovalnega dela in rezultatov raziskav Rabe interneta v Sloveniji. V zaključku podajamo razloge za zaostajanje Slovenije na področju razvoja teledela in izhodiščne smernice bodoče politike informatizacije Slovenije.
Keywords: delo na daljavo; prednosti; slabosti; Slovenija; teledelo