Signed graphs with two eigenvalues and vertex degree five - Stanić, Zoran (Ars mathematica contemporanea, 2022)
Znano je, da je označeni graf z natanko 2 lastnima vrednostima regularen, in vsi tisti, katerih stopnja vozlišč ne presega 4, so znani. V tem članku karakteriziramo vse označene grafe z 2 lastnima vrednostima in stopnjo vozlišča 5. Določimo tudi vse označene grafe z 2 lastnima vrednostima in 12 ali 13 vozlišči, kar je naraven korak, saj so tisti z manjšim številom vozlišč znani.
Keywords: adjacency matrix; bipartite double; dvodelni dvojnik; matrika sosednosti; regular signed graph; regularen označeni graf; utežna matrika; weighing matrix