Najpogostejše bolezni dojk in njihove mamografske značilnosti - Jančar, Breda (Radiology and oncology (Ljubljana), 2001)
Radiološki inženir, ki se ukvarja z mamografsko diagnostiko, potrebuje osnovno znanje o boleznih dojk. To je zlasti pomembno pri dodatnih slikovnih diagnostičnih postopkih, ki zahtevajo timski pristop. Zato so v sestavku na kratko opisane najpogostejše bolezni dojk s poudarkom na njihovih mamografskih značilnostih.
Keywords: bolezni; Breast diseases; Breast neoplasms; diagnostika; dojke; Fibroadenoma; Fibrocystic disease of breast; Mammography; mamografija; Mastitis