Cene in sef m§l__ poroClla, Rlariborski trg. Na mariborski trg, dne 27. decembra 1930 so pripeljali Speliarji na 53 vozeh 134 komadov zaklanih svinj, kmetje. en voz krompirja in štiri slame. Svinjsko msso je bilo po 10 do 24 Din, špeh po 15 do 18, krompir 0.75 do 1.50, slama 55 do G0 Din. Cei bula 2,50, zelje 0.50 do 1.50 Din. Pšenica 2. ječmen 1.75, oves 1.50, koruza 2, ajda 1.50, ajdovo pšeno 4.50 do 5, proso 2.50, fižol 2.50 do 3 Din. Kokoš 30 do 40, piščanci 30 do 65, raca 30 do 40, gos 60 do 80, puran 50 do 100 Din. Česen 16, kislo zelje 4, kisla repa 2 Din. Ja< bolka 3.5 do 8, suhe slive 10 do 12 Din. Mleko; 2 do 3, smetana 12 do 14, surovo maslo 36t' jajca 1.25 do 1.75, mecl 14 do 18 Din. Mariborsko sejmsko poročilo. Prignaih je bilo 18 konjev, 14 bikov, 91 volov, 248 krav: in 14 telet; skupaj 385 komadov. Povprečne cene za različne živalske vrste na sejmu, dne 23. decembra 1930 so bile aledeče: debeli voli 1 kg žive teže od Din 8 do 9.50; poldebeli voli od Din 7 do 7; plemenski voli od Din 5 do 6.75; biki za klanje od Din 5.50 do 6; klavne krave dcbele od Din C do 6.50; plemenske krave ocl Din 4.50 do 5.50; krave za klobasarje od Diu 2.75 do 3; mlada živina od Din 7.50 do 9; telela Din 9. Prodanih je bilo 160 kornadov, od teh za izvoz v Italijo 16 komadov. Mesne cene v Mariboru. Volovsko meso I. vrste 1 kg od Din 18 do 20; volovsko meso II. vrste 1 kg od Din 16 do 18; meso od bikov, krav dn telic 1 kg od Din 10 do 14; ftelečje meso I. vrst9 1 kg od Din 24 do 35; telečje meso II. vrstc 1 kg od Din 15 do 20; svinjsko, sveže meso 1 kg od Din 15 do 26.