Prenova baze podatkov o zdravilih - Pečar-Čad, Silva (Informatica Medica Slovenica, 2002)
Inštitut za varovanje zdravja, zavod za zdravstveno zavarovanje, urad za zdravila, lekarniška in zdravniška zbornica so lani novembra imenovali delovnoskupino z nalogo, da pregleda in posname stanje pri vzdr*evanju in uporabi podatkov o zdravilih. Po analizi stanja je bil pripravljen predlog, kipredvideva, da se oblikuje prva skupna zbirka podatkov centra za izmenjavo podatkov (CIP). Podatke zanjo prispevajo Urad, Inštitut in Zavod. Vzpostavitevzbirke bo potekala v dveh fazah, najprej za administrativne in nato še za strokovne podatke (navodila, SMPC o zdravilu). Za distribucijo te centralno vzdrževane zbirke podatkov se uporabijo sodobni distribucijski kanali (internet, elektronski predal in elektronski mediji - zgoščenke) .
Keywords: Databases, Factual; Drug Information Services; Health Policy; Insurance, Health; Lekarne; Pharmacies; podatkovne baze; Zavarovanje zdravstveno; Zbirke podatkov faktografske; zdravila; Zdravilo, informacijske službe; Zdravstvena politika