Siskov model toka nenewtonskih tekočin z metodo končnih prostornin - Delić, Marjan (Strojniški vestnik, 2002)
Analizirali smo primernost metode končnih prostornin za izračun tokovnih razmer v nestisljivi viskozni nenewtonski tekočini ob uporabi Siskovega modela. Prav tako smo analizirali natančnost numeričnih rezultatov v odvisnosti od gostote mreže. Metodo smo testirali na primeru gnanega toka v kotanji in primeru toka v kanalu z nenadno zožitvijo. Numerično dobljene rezultate smo primerjali z vrednostmi iz literature. Za reološki model smo uporabili modelne parametre, dobljene na podlagi preskusa s cevnim viskozimetrom.
Keywords: tekočine nenevtonske; modeli toka; metode končnih prostornin; modeli reološki; reologija; modeli; nenewtonske tekočine; numerične metode