Comparative analysis of e-business implementation critical success factors - Deželak, Zdenko (Organizacija (Kranj), 2006)
Projekti uvajanja sistemov e-poslovanja so strateški in kompleksni projekti. Tovrstni projekti zahtevajo precejšnje resurse, pa vendar njihova uspešnost ni zagotovljena. Organizacije morajo minimizirati tveganja s tem, da se osredotočijo na kritične dejavnike uspeha uvajanja e-poslovanja. V prispevku smo raziskali različne vidike kritičnih dejavnikov uspeha uvajanja e-poslovanja. Predstavljamo pregled nekaterih modelov uvajanja e-poslovanja in raziskav s področja kritičnih dejavnikov uspeha uvajanja e-poslovanja. Prepoznani kritični dejavniki uspeha so predstavljeni, opisane pa so tudi povezave dejavnikov s procesom uvajanja e-poslovanja.
Keywords: podjetja; strategija vodenja; elektronsko poslovanje; uvajanje; uspešnost