Naravnogeografske členitve Slovenije - Kladnik, Drago (Geografski vestnik, 1996)
V prispevku so prikazane vse pomembnejše naravnogeografske členitve slovenskega ozemlja, tako Melikova tipizacija kot različne regionalizacije, med katere so uvrščene tudi pokrajinskoekološke členitve. Njihova medsebojna primerjava razkriva nenehen razvoj znanstvene misli in nakazuje, da so si novejši izdelki čedalje bolj podobni. Predstavljena je tudi najnovejša naravnogeografska regionalizacija, skupinski izdelek.
Keywords: fizična geografija; physical geography; pokrajinska ekologija; regionalizacija; Slovenia; Slovenija