Łcn€ M $tlm%M porecila. Mariborskl svin]skl sejcm dne 16. IX. 1.3}.' Na ta sejem je bdlo pird.peljanlh 340 svinj, cene so bile sledeče: Mladl prašičd "<—6 tednov stard komad od 40 do 75 Din, 7—9 tednov stari od 80 do 100 Ddn, 3—5 mesece stard od 150 do 250 Din, 5—7 mesecev starJ 300 do 400 Din, 8—10 mesecev stari od 450 do 500 Din, 1 letoj stari od 580 do 900 Ddn, 1 kg žd-e teže 7—8 D, 1 kg mrtve iteže 9—11 Din. Prodanih je bilo 154 svinj. Mailboiskl žlvlnskl sejem dna 13. 9. 1931. Prignanih je bilo 19 konj, 13 bikov, 181 volov, > 47G krav in 18 telet, _kupaj 707 komadov. Po-; vprečne cene za različne živalske vrsta so bile sledeče: debeli voll 1 kg žive teže od 4.25 do 6 Ddn, poldebeli vold od 3 do 3.75 Ddn, plemenskd vold od 2.25 do 2.75 Din, blkl ra klanje od 4.50 do 5 Din, klavne krave debela od 3 do 3.50 Din, plemenske krave od 2.50 do 2.75 Din, krave _a klobasarje od 1.50'do 2 Din, molzne krave od 3 do 3.50 Ddn, breje krave od 3 do 3.50 Ddn, mlada iivina od 3.50 do 5.50 Ddn. Prodanib je bdlo 341 komadov, od teh za izvoz v Italijo 29 komadov. Mesne ceae v Harlborn. Volovsko meso I. vrste 1 kg od 14 do 16 Din, II. vrate od 10 do 12 Din, meso od bikov, krav in telic od 6 do 8 Din, telečje meso I. vrste od 18 do 22 Din, II. vrste od 10 do 12 Ddn, svinjsko meso sveže od 12 do 25 Ddn. Mariborskl trg. Na mariborski trg v sobofio dne 17. t m. so pripeljald špeharji 99 komadov zaklanih svinj. Svdnjsko meso je bilo po 13 do 14, slandna 14 do 16. Kmetje so pr.i.peljald 7 voz eena po 80 do 90 Ddn, 6 otave po 75 do 80 Din, 1 voz slame po 75 Din. Pšenica 2, rž 1.75, ječmen 1.50, ov_s 1 do 1.50, koruza 1.50, proso 2, ajda 1.50, fižol 1.50 do 2, luSčen grah 10 do 12. Kokoš 30 do 45, pdščancd 25 do 65, raca 16 do 25, goa 40 do 70, puran 35 do 65, divji zajec 20 do 30, fazan 18 do 22. Celi orehi 6, luščeni 28 do 30. Kislo zelje 4, repa 2, gobe 1, grozdje 2.50 do 5, hru.ke 3 do 5, jabolka 1.50 do 4. Mleko 2 do 3, emetana 12 do 14. Surovd koetanj 1 do 1.50, pečemd 4 do 6, med 12 do 20, slive 2 do 5 Din. •> ¦.«<¦