Kako smo opremljali na IJS Odsek za tanke plasti in površine z raziskovalno opremo - Navinšek, Boris (Vakuumist, 1998)
V kratkem pregledu opisujem naše ideje, akcije in napore, ki so bili v zadnjih letih povezani s konstruiranjem, izdelavo in uporabami raziskovalne opreme v našem Odseku za tanke plasti in površine. Zaporedje razvoja in nabave aparatur in merilne tehnike kaže tudi, kako se je razvijal naš raziskovalni program od začetne karakterizacije reaktorskih materialov do današnjega plazemskega površinskega inženirstva.
Keywords: tanke plasti; raziskovanje; Inštitut Jožef Stefan; zgodovinski pregledi