On lexicalized valency and the valency of (new) complex verbal formations in Slovenian - Žele, Andreja (Slovenski jezik, 2013)
Prispevek v okviru novejših glagolskih tvorjenk v slovenščini, obravnava pojavt. i. leksikalizirane valence in posledično vse bolj prevladujoče tožilniške vezave v slovenščini, kar lahko tudi nakazuje, da povečana skladenjskopomenska neodvisnost glagolov poenostavlja skladnjo.
Keywords: glagolske tvorjenke; leksikalizirana valenca; lexicalized valency; Slovene; Slovene language; slovenščina; valenca; valency; verbal formations