Negovalna diagnoza - Ščavničar, Ema (Obzornik zdravstvene nege, 1998)
Negovalna diagnoza je sestavni del v procesnem pristopu zdravstvene nege. Predstavljene so definicije, katere temeljijo na varovančevem stanju zdravja. Negovalna diagnoza ima dva ali tri dele in opredeljuje prakso zdravstvene nege. predstavljen je tudi postopek ugotavljanja negovalne diagnoze in sistem razdelitve.
Keywords: diagnostika; Nursing diagnosis; Nursing process; Nursing records; zdravstvena nega