The economic transition of Slovenia in the process of globalization - Lorber, Lučka (Geografski zbornik, 1999)
Z integracijo znanja in tehnologije je prišlo do prestrukturiranja svetovnega gospodarstva, zlasti industrijske dejavnosti. Nastopil je čas tretje industrijske revolucije in proces globalizacije v postindustrijskem obdobju. Prehajanje ekonomskega sistema Slovenije v tržno gospodarstvo, narekuje strukturne spremembe tudi v industriji.
Keywords: družbeni razvoj; ecology; ekologija; ekonomski razvoj; ekonomski sistemi; globalizacija; globalization; industrijska družba; postindustrijska družba; tranzicija; tržno gospodarstvo