Vpliv okoljskih dejavnikov in zmanjšanih zmožnosti na sodelovanje otrok in mladostnikov v aktivnostih doma; v šoli in skupnosti - Pihlar, Zdenka (Rehabilitacija (Ljubljana), 2016)
Izhodišča: S sodelovanjem opredeljujemo vključevanje posameznika v vsakodnevne življenjske aktivnosti v različnih okoljih. Na medsebojno sodelovanje med posameznikom in okoljem vplivajo številni dejavniki. Z raziskavo smo želeli ugotoviti, kako otroci in mladostniki z zmanjšano zmožnostjo funkcioniranja in brez nje sodelujejo v vsakodnevnih aktivnostih v domačem okolju, šoli in skupnosti ter oceniti, kakšne razlike so med njimi.
Keywords: Adolescent; adolescents; Child; children; daily activities; delovna terapija; disability; Disabled Persons; Environment; invalidi; mladostniki; natural environment; Occupational Therapy; okolje; otroci; participation; rehabilitation; sodelovanje; zmanjšane zmožnosti; življenjske aktivnosti