Ljudsko poimenovanje nekaterih kamnin in orodij za pridobivanje kamna na Štajerskem - Pavlovec, Rajko (Geografski vestnik, 1999)
Pridobivanje naravnega kamna je povezano s številnimi ljudskimi izrazi za kamnine in orodja, ki so potrebna za njihovo obdelavo. V članku so predstavljeni ljudski izrazi, ki so bili ali so še v rabi na Štajerskem
Keywords: kamnine; naravni kamen; kamnarstvo; Slovene; slovenščina; terminologija; terminology; Styria; Štajerska; Slovenia; Slovenija