Wer war Igor von Percha? - Miladinović Zalaznik, Mira (Acta neophilologica, 2008)
Pisatelj Igor von Percha je v letih po drugi svetovni vojni postal nemški avtor uspešnic, katerih naklada je dosegla 10 milijonov izvodov. Preveden je bil v deset jezikov, med drugim tudi v slovenščino. Danes vemo, da je objavljal pod štirim različnimi imeni. Rojen je bil na Slovenskem kot Igor Šentjurc. Takoj po vojni je postal novinar, publicist in pisatelj, ki je obetal veliko. V članku poskuša avtorica odgovoriti na vprašanje, zakaj se je nadarjen slovenski pisatelj in drzen novinar ter urednik razvil v nemškega avtorja uspešnic.
Keywords: Biografije; German-language literature; nemška književnost; Slovene literature; slovenska književnost; slovenski izseljenci; Šentjurc, Igor, 1927-1996