Literature review on selected political economy issues of the Covid-19 crisis - Hočevar, Marko (Družboslovne razprave, 2022)
Namen članka je raziskati nastajajočo literaturo o politično-ekonomskih učinkih krize COVID-19 ter predstaviti različna spoznanja in podatke o tekočih procesih. Pregledni članek ponuja: (i) pregled različnih shem ohranjanja delovnih mest; (ii) pregled literature o preoblikovanju dela v kontekstu dela na daljavo; (iii) povzetek ugotovitev o vplivu krize COVID-19 na dohodkovno neenakost in neenakost spolov. Predstavljena literatura ponuja veliko empiričnih vpogledov glede krize COVID-19, vendar teh sprememb (praviloma) ne umesti v longue durée nenehnih sprememb kapitalističnega produkcijskega načina.
Keywords: Covid-19; Družbena neenakost; Ekonomija; Gospodarski liberalizem; Teledelo; Znanstvena in strokovna literatura