Non-negative spectrum of a digraph - Jovanović, Irena M. (Ars mathematica contemporanea, 2017)
Digrafe obravnavamo s pomočjo lastnih vrednosti matrike ?$AA^T$?, in podobno ?$A^T A$?, kjer je ?$A$? matrika sosednosti digrafa. Skupni spekter teh matrik se imenuje nenegativni spekter ali ?$N$?-spekter digrafa. Dokažemo več lastnosti ?$N$?-spektra. Posplošimo pojem kospektralnosti in konstruiramo nekaj primerov kospektralnih (multi)(di)grafov.
Keywords: digraf; grafi; izomorfizem; kospektralnost; multigraf; nenegativni spekter