Nujna medicinska služba na stopnji 1a - Kersnik, Janko (Medicinski razgledi, 1997)
V medicinskih krogih v Sloveniji se nujna medicinska pomoč pojmuje ozko samo kot dejanje zdravstvenih delavcev. Ostali laični posamezniki in organi so pri tem izključeni, kar je v nasprotju s priporočili Sveta Evrope, Članek ilustrira primer, ko je tako pojmovanje lahko neustrezno ali celo škodljivo zabolnika.
Keywords: Emergency medical services; nujna medicinska pomoč; Organization and administration; Slovenia; Slovenija; Rescue work; Consciousness disorders