Time for recognition - Zaviršek, Darja (Socialno delo, 2014)
Ljudi z ovirami se po večini delov sveta še vedno obravnava kot izjemo od pravila in kot odklon od "normalnega". Kljub vsemu pa nekaj globalnih dogodkovin sprememb nakazuje pozitivne spremembe v zvezi s tem, kako z ljudmi z ovirami ravnajo strokovnjaki, tudi socialne delavke in delavci in javnost. Ne glede na to pa razlike na področju kakovosti življenja hendikepiranih ljudi ostajajo ogromne.
Keywords: disabled people; hendikep; ljudje z ovirami; difference; Easter Europe; Eastern Europe; Vzhodna Evropa; razlike; post-socialism; postsocializem; Marrakesh Treaty; Marakeška pogodba