Ali o plagiatu že v osnovni in srednji šoli? - Špernjak, Andreja (Didakta, 2014)
Plagiatorstvo ni novodobni problem, čeprav o njem govorimo, ko je le-ta že izdelan. V članku so zapisani razlogi za izdelavo plagiata, na kateri stopnji izobraževanja začeti poučevati o plagiatu in vzgajati za preprečitev plagiatorstva, kako poučevanje o plagiatih vključiti v učni proces ter kdo je odgovoren, ko plagiat nastane.
Keywords: plagiatorstvo; plagiati; vzgoja in izobraževanje; osnovne šole; srednje šole