Pesmi - Kranjc, Jožef (Rokopisna zapuščina Karla Štreklja)
Kranjc, Jožef iz Male Nedelje (roj. 1876). Štrekelj se mu je v SNP II., kjer ga omenja kot bogoslovca v Mariboru, zahvalil za 12 zbirk in več starih pesmaric. V ŠZ je ohranjenih 65 pesmi iz Sv. Jurija ob Ščavnici (zdaj Videm) in iz Sv. Tomaža pri Ormožu (ŠZ IV. a, 73).