Dušikovi analogi poliizotianaftena - Huskić, Miroslav (Kovine zlitine tehnologije, 1999)
Reakcija med ftalanhidridom in ?$P_4S_10$?, prikateri nastane poliizotianaften (PITN), smo razširili še na anhidride in kisline z dušikom v aromatskem obroču in amino derivate ftalanhidrida. Pri reakciji z anhidridi in kislinami nastanejo polimeri, medtem ko pri reakcijah z amino derivati ftalanhidrida lahko nastanejo tio-, ditio-spojine ali polimeri
Nadaljuje se kot: Materiali in tehnologije
Keywords: polimeri; dušikove spojine; sinteza