Parapropus jasminkoi sp. n., a new leptodirine beetle (Coleoptera: Leiodidae, Cholevinae) from Bosnia and Herzegovina - Polak, Slavko (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2015)
Opisana je nova vrsta hrošča podzemljarja Parapropus jasminkoi sp.n., odkrita v jami Otlovića pećina na planini Čemernica v severni Bosni. Podan je ključ za določanje podobnih vrst tega rodu, P. brevicollis Müller, P. nonveilleri Müller in P. vitorogensis Ćurčić S., Pešić in Ćurčić B.P.M., za katere je značilen kratek ovratnik.
Keywords: beetles; Bosna in Hercegovina; Bosnia and Herzegovina; Cholevinae; Coleoptera; hrošči; Leiodidae; Leptodirini; new species; nova vrsta; Parapropus; troglobiont