Ccne in setmsfta poročild. Mariborski trg. Na maiiborai.i !r.^ v soboto dne 0. febmarj-a so- pripeljali ii.eharj.i. 104 knmadov zaklanih svin.i. Svinjsko niuss je bilo po 10 do 12 Din, slanina 12 do 1_. Kmetje so pripeljali 8 vo-z sena po 75 do 85, 1 olave po 70, 1 voz meS.me slame ])0 70, S» vre'i I.r.iin- pirja p» 1 do 1.50, 48 vreč čebuls p-j j ~6 (.ce-i sen 10 do 15), 57 vreč zelja po 2—i. Rš je 1/ila po 1.50, ječmen 1.50, oves 1.25 ao 1 ">0, kisruza 1.50, proso 1.50 do 1.75, ajda 125 li 1.50, ajdovo pšeno 3.50 do 4.30, fižol ..50 i.o 2.50. Ko-< koš 25 do 40, piščanci 25 do C0, raca iO d. 30, gos 50 do 80, puran 50 do °0. Celi orehi 5—6, luščeni 16—20. Hren 12—14, kar'ijola 4 do 12, ohrovt 2—3. Kislo zelje 3—4, -epa 2. Špinačat (kup) 1, radič 1 kg 12 Din. Jabolka 3—5. Mle< ko 2—3, smetana 10—12, surovo maslo 24 dot 32. Jajca 0.75 do 1, med 14 do ^0, suh.. slive 8 do 12 Din. Mariborskl svinjski sejem dne 5. iebr. 193J1, Xa ta svinjs.ki sejem je bilo pripeljanih sama' 93 svinj, cene so bil sledeče: mladi praiiiCl 7—9 tednov srtari komad 80—90 Din, 3—4 me-< sece.stari 150 do 250 Din, 5—7 mesecev stari 350 do 400 Din, 8—10 mesecev atari 450 do 500 Uin, 1 lelo stari 800 do 900 I>in, 1 kg žive lež« 6.50 do 7.25 Din, 1 kg mrtve teŁe 9 do 10.50 D, Prodanih je bilo 53 svinj.