Flame temperature as a function of the combustion conditions of gaseous fuels - Lalović, Milisav (Materiali in tehnologije, 2006)
Analiziran je vpliv predgrevanja in obogatitve zgorevnega zraka na temperaturo plamena kot parametra ogrevanja jekla. Rezultati, ki so predstavljeni, so bili pridobljeni z analitičnim izračunom procesa zgorevanja za dve vrsti plinastega goriva (naravni plin in mešanica plinov) v industrijskih razmerah. Analiza odvisnosti je omogočila primerjavo pogojev zgorevanja dveh plinastih goriv z različno vrednostjo in vpliv prebitka zraka, temperature predgrevanja zraka in vsebnosti kisika v zraku na temperaturo plamena.
Keywords: temperatura; plamen; plini