Škrat Šušu - Kobal, Darinka (knjige, 2023)
Med koreninami mogočnega hrasta je stala dežela Šušulandija. V tej deželi je bilo vse šušujevsko lepo in prav, saj so imeli vse, kar so potrebovali za mirno in udobno življenje. Med hiškami je stala pekarna pri Pekcu. Trgovina pri Kupčku. Šiviljska delavnica pri Veseli nitki. Bolnica in lekarna pri Nahodku. Prelepa slaščičarna, kofetarija in mlečna restavracija pri Buhteljčku. Imeli so trafiko s časopisi in revijami pri Firbčku. In cel kup malih in zanimivih trgovinic z darili in ročno izdelanimi izdelki, imenovanimi Drobižek. Hišice v Šušulandiji so stale polkrožno, kot se je vila korenina. V vsaki ulici je bila prva hiška največja, druga manjša, tretja še manjša in tako vse do zadnje najmanjše hišice. Okoli hišk so se vile ozke stezice. Po njih so se sprehajali škratki in med njimi tudi tisti iz družine Šušujev. Prav njim se je rodil škratek Šušu, ki je edini med njimi mogel imeti krilca. Prapraded mu je nekega dne razložil staro, a skrbno varovano družinsko skrivnost...