TRICO - sredstvo za zaščito gozdnega drevja (predvsem mladja) pred objedanjem divjadi - Polajnar, Tomaž (Gozdarski vestnik, 2014)
Prispevek prikazuje uporabo novega zaščitnega sredstva TRICO za zaščito gozdnega mladja, ter prikaže primerjavo načina zaščite in stroškov z doslej uveljavljenim Kemakolom. Zaščita gozdnega drevja pred objedanjem divjadi je velik strošek za lastnika in državo, ki lastnikom subvencionira delo in material. Prispevek prikazuje dobre in slabe strani obeh zaščitnih sredstev inspodbuja iskanja učinkovitejših in cenejših sredstev zaščite gozdnega drevjapred objedanjem divjadi, kjer je potrebna njihova uporaba.
Keywords: mlado drevje; zaščita dreves; škoda po divjadi; stroški zaščite; zaščitna sredstva; TRICO; Kranj; izkušnje