Rastiščne značilnosti trajnih ploskev slovenske 16 x 16-kilometrske mreže - Urbančič, Mihej (Gozdarski vestnik, 2009)
V prispevku je prikazano: zgodovina raziskav na slovenski gozdarski 16 x 16-kilometrski mreži, namen in cilji demonstracijskega projekta BioSoil, pedološke in fitocenološke metode dela na lokacijah 16 x 16-km mreže, temeljni rastiščni podatki o lokacijah ter razvrstitev tal njihovih reprezentančnih talnih profilov po slovenski klasifikaciji tal GIS in mednarodni WRB ter razvrstitev njihovih gozdnih rastlinskih združb po habitatnih tipih.
Keywords: gozdovi; habitati; gozdna tla; gozdne združbe; rastlinske združbe; Slovenia; Slovenija