Kako izbrati programsko opremo za knjižnico - Ivančič, Damjana (Knjižnica, 1991)
Izbira strojne in programske opreme za slovenske knjižnice je zelo težavna. Ne samo zaradi visoke cene, temveč predvsem zaradi pomanjkljivosti programov. Avtorice predstavljajo svoje izkušnje z izbiranjem opreme. Med znanimi nobena ni povsem ustrezna. Avtorice predlagajo ustanovitev posebne skupine bibliotekarskih in računalniških strokovnjakov, ki bi objektivno ocenila razpoložljivo programsko opremo in izdelala kakovostno vrednostno lestvico kot pomoč pri odločanju za nakup
Keywords: programski paketi; software; hardware; knjižnice; Slovenia; Slovenija