Design of the ventilation and air-conditioning system in an office building - Rihl, Franc (JET on-line, 2015)
V članku je predstavljena poslovna stavba v Termoelektrarni Brestanica, za katero se je naredila študija prezračevanja in klimatizacije. Najprej je na kratko opisan obstoječi sistem ogrevanja in hlajenja iz vidika samega delovanja in investicijskega vložka. V nadaljevanju je načrtovan sistem prezračevanja in klimatizacije glede na geometrijske karakteristike in toplotne potrebe. V načrtovanje je vključen preračun toplotnih potreb stavbe, izbira ustrezne prezračevalne in klimatske naprave in načrtovanje sistema prezračevalnih kanalov za transport klimatiziranega zraka. Celotni sistem je ovrednoten tudi iz vidika investicijske vrednosti.
Keywords: air-conditioning; Brestanica; Brestanica Thermal Power Plant; cooling; heating; hlajenje; ogrevanje; poslovne zgradbe; prezračevanje; TEB; termoelektrarna; ventilation; ventilation ducts