Stanje in razvojne smeri britanskih univerzitetnih knjižnic (Knjižnica, 1990)
Aprila 1989 sem se udeležila seminarja o uporabi računalnikov v britanskih univerzitetnih knjižnicah, ki ga je organiziral Oddelek za bibliotekarstvo in informacijske znanosti Tehnološke univerze Loughborough. Poleg predavanj o uporabi sodobne tehnologije (CD-ROM, ekspertni sistemi) smo udeleženci obiskali tudi tri sodobno opremljene univerzitetne knjižnice in dva razvojna oddelka za bibliotekarstvo
Keywords: Velika Britanija; visokošolske knjižnice; avtomatska obdelava podatkov; informacijska tehnologija; information technology; ekspertni sistemi