1984 - Orwell, George (knjige, 2022)
?1984 pomeni dovršitev Orwellove pisateljske kariere. To je mogoče jemati dobesedno – napor, ki ga je zelo bolehni Orwell vložil v pisanje tega svojega zadnjega dela in predelavo rokopisa, ga je po vsej verjetnosti stal življenja. Toda bolj pomembna so druga dejstva. Tako roman kot njegov avtor imata zelo pomembno mesto v britanski kulturi.
Keywords: 20.st.; angleška književnost; Orwell, George