Iskanje gradiva v knjižnici - Habe, Janja (Šolska knjižnica, 2017)
Prispevek predstavlja primer učne ure v šolski knjižnici v okviru knjižnično informacijskega znanja, in sicer s poudarkom na vpeljavi nekaterih elementov formativnega spremljanja (ugotavljanje predznanja učencev, oblikovanje kriterijev uspešnosti, vrstniško vrednotenje, učiteljeva povratna informacija, pridobitev dokaza - učnega dosežka). Ura je zasnovana v 2. razredu kot medpredmetno povezovanje s predmetom slovenščina. Uporabljena je aktivna oblika dela (delo v dvojicah), ki dobro sovpada z izbranim elementom FS - vrstniškim vrednotenjem.
Keywords: formativno spremljanje; knjižnično informacijsko znanje; medpredmetno povezovanje; osnovne šole; povratne informacije; preverjanje znanja; samovrednotenje; slovenščina; šolske knjižnice