Reconstructing 3D curves with euclidean minimal spanning trees - Kolmanič, Simon (Elektrotehniški vestnik, 2006)
V članku predstavljamo nov učinkovit algoritem za rekonstrukcijo prostorskih krivulj iz dovolj gostega vzorca. S pomočjo evklidskih minimalnih vpetih dreves poiščemo tiste daljice, ki rekonstruirajo krivuljo. Za delo z več krivuljami v vzorcu in odstranitev točk šuma uporabljamo strukturo, ki jo imenujmo verige povezanih daljic. Z inkrementalno rastjo, ki temelji na hevristiki, dobimo v verigah iskano rekonstrukcijo krivulj. Predstavljena metoda je robustna in hitra tako pri rekonstrukciji ravninskih kot tudi prostorskih krivulj.
Keywords: oblaki točk; rekonstrukcija krivulj; evklidska minimalna vpeta drevesa