Etične dileme v delovni terapiji - Pihlar, Zdenka (Rehabilitacija (Ljubljana), 2017)
V prispevku so predstavljene etične dileme v delovni terapiji. Ob pregledu literature je najti le manjše število člankov, ki so rezultat raziskav omenjene teme. Navezujejo se bolj na filozofijo nove paradigme stroke in manj na dileme terapevtov v klinični praksi, ki morajo dnevno sprejemati etične odločitve. V Sloveniji tema o etičnih dilemah v delovni terapiji še ni zaživela. Predstavljene so etične dileme redkih tujih avtorjev in dileme, ki jih je avtorica prispevka pridobila na podlagi usmerjenega razgovora z delovnimi terapevti, ki imajo več kot 15 let izkušenj, ter na podlagi lastnih izkušenj v klinični praksi.
Keywords: client-centred practice; delovna terapija; environment; ethical issues; Ethics; etične dileme; na posameznika usmerjen pristop; natural environment; occupational therapy; okolje; Rehabilitation