Conceptualising the small-scale public sphere - Stiegler, Zack (Javnost (Ljubljana), 2009)
Skupnostni mediji ne predstavljajo samo obstoja večjih, dominantnih medijskih sistemov, ampak tudi številne majhne lokalne javnosti. Javne sfere majhnega obsega se od večjih razlikujejo ne le po obsegu in dosegu, ampak tudi po naravi in funkciji. Članek obravnava dela Charlesa H. Cooleya in Benjamina Barberja v iskanju odgovora na vprašanje, kakšne so videti javne sfere majhnega obsega in kako v njih delujeta radio in televizija. Medijski sistemi,ki temeljijo na javni sferi majhnega obsega, dajejo več priložnosti za participacijo in dostop do medijev, vendar prednosti skupnostnih medijev ni lahko realizirati. Tri ključne ovire so kapitalske investicije, omejen dostop in apatičnost.
Keywords: javna sfera; radio; javnost; manjšine; mass media; množični mediji; množično komuniciranje; television; televizija