Towards forty years of Krško NPP operation - Koželj, Matjaž (JET on-line, 2021)
V prispevku so predstavljene omejitve za radioaktivne izpuste iz Nuklearne elektrarne Krško, ki so z manjšimi spremembami v veljavi od začetka delovanja. Monitoring, ki se izvaja v okolici elektrarne, se ni bistveno spremenil od poznih osemdesetih let. Predstavljeni so zbrani podatki o radioaktivnosti v tekočinskih in atmosferskih izpustih. Zbrani podatki o ocenjenih dozah kažejo, da so skozi leta bili v uporabi različni pristopi ocenjevanju doz, vendar vsi dokazujejo, da so doze prebivalstva bile vedno bistveno manjše od avtoriziranih mejnih doz.
Keywords: dose assessment; history of doses; izpostavljenost prebivalstva; Krško NPP; monitoring; NE Krško; NEK; ocenjene doze; population exposures; radioactivity monitoring; radioactivity releases; sevalne izpostavljenosti