Zdravstvena vzgoja in dojenje - Hoyer, Silvestra (Zdravstveno varstvo, 2005)
Uvod: Članek obravnava dravstveno vzgojo za dojenje. Na začetku so predstavljeni pojmi informiranje, učenje, vzgoja in poudarjena potreba po oblikovanju pozitivnega stališča do dojenja, ki lahko usmerja materino obnašanje. Razložena je zdravstvena vzgoja za dojenje na primarni, sekundarniin terciarnni ravni. Predstavljeni so nekateri programi zdravstvene vzgoje za dojenje. Razprava in zaključek: Avtorica ugotavlja, da zdravstvena vzgoja za dojenje ne deluje dobro na primarn ravni, kjer bi bilo potrebno več narediti za promocijo tega. Dobro deluje na sekundarni ravni kot šole za starše, knjižica o dojenju. Na terciarni ravni deluje BFH in patronaža, drugiso vključeni premalo. Pomembno je, da poteka zdravstvena vzgoja za dojenje kot interaktivna dejavnost s kombinacijo različnih oblik in metod dela, prilagojenih materam in njihovim partnerjem na vseh ravneh.
Keywords: dojenje; food; prehrana; zdravstvena vzgoja