Prostorsko združevanje lovišč glede na biomaso divjadi - Koren, Iztok (Gozdarski vestnik, 2010)
Delo obravnava postopek prostorskega združevanja lovišč glede na biomaso divjadi z metodo ordinacije. Združevanje lovišč smo izvedli za obdobji 1951-1960 in 1994-2003 v Tolminskem gozdnogospodarskem območju na severozahoduSlovenije. V prvem obdobju smo lovišča združili v dve skupini, v drugem pa v štiri. V prvem obdobju je za porazdelitev lovišč značilen poljski zajec (Lepus europaeus P.), v drugem divji prašič (Sus scrofa L.). V posameznih primerih je matematično združevanje lovišč podobno izkustvenemu združevanju. V obeh obdobjih se po skupinah lovišč razlikujejo rabe prostora.
Keywords: lovstvo; lovišča; divjad; biomasa; Tolmin; Slovenia; Slovenija