Razgovor, pogovor kot govorni dogodek - Krajnc Ivič, Mira (Slavistična revija, 2009)
Prispevek posega na široko področje jezikovnega in ne jezikovnega medsebojnega vplivanja in delovanja v ozkem, izbranem krogu udeležencev, torej na področje govornih dogodkov, v katerih nastaja ožjeinteresni, posredni ali neposredni, eno- ali obojesmerni dvogovor. Posebna pozornost bo namenjena pravenosmernemu dvogovoru, imenovanem razgovor, in obojesmernemu dvogovoru, imenovanem pogovor.
Keywords: jezikoslovje; leksikologija; lexicology; linguistics; pogovor; razgovor; Slovene; slovenščina