Pomen varstva gozdnih potokov na primeru Kosce - Kutnar, Lado (Gozdarski vestnik, 1999)
Potok Kosca pri Višnji Gori je na videz le eden od mnogih gozdnih potokov Slovenije. Posebnost Kosce je lehnjak, ki gradi številne pregrade po strani in slikovite rastoče slapove v bližini kraškega izvira. Zaradi bližine naselij in povečanega interesa po rekreaciji so pritiski na občutljivo dolino vse večji, zato so v prispevku navedeni in utemeljeni argumenti za zavarovanje doline s statusom naravnega spomenika.
Keywords: gozdovi; lehnjak; potok Kosca; varstvo narave; Višnja gora