Volume flow characterization of PWM-controlled fast-switching pneumatic valves - Pipan, Miha (Strojniški vestnik, 2016)
Namen raziskave je podrobno analizirati vpliv različnih frekvenc in širine pulza PWM krmilne metode na karakteristiko volumskega toka hitrega preklopnega pnevmatičnega ventila. Prav tako je namen analizirati vpliv drugih pomembnih parametrov kot so tlačna razlika in najmanjša širina pulza potrebna za odprtje ventila. Pomemben cilj predstavljajo raziskave možnosti izdelave novih krmilnih algoritmov za hitre preklopne ventile s PWM metodo.
Keywords: fast switching valves; flow characteristics; hitri preklopni ventili; pretočne karakteristike; pulse width; pulzno širinska modulacija; PWM; širina pulza